Zonnepanelen installeren voor stroomopwekking

Zonnepanelen installeren voor stroomopwekking

Terugverdienen op het dak

Zonnepanelen wekken duurzame stroom op. Hiervoor hoef je alleen zonnepanelen op je dak geïnstalleerd te hebben. Elk paneel die geïnstalleerd is bespaart op je energierekening.

 

Hoe werken zonnepanelen?

De zon zorgt voor een eindeloze hoeveelheid energie. Zonnepanelen zetten een deel van die energie om in stroom. Door meerdere zonnecellen achter elkaar te schakelen in een zonnepaneel kan er stroom gaan lopen. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit. De opbrengst zal alleen minder zijn.

Klik hier voor een demo over de werking en monitoring van zonnepanelen.

 

Besparing stroomkosten

Jaarlijks produceert een zonnepanelensysteem van 10 panelen ruim 2.200 kWh elektriciteit: bij de leverancier zou je daar momenteel 450 euro voor betalen (prijspeil 2016). Wat een investering in zonnepanelen echter zo interessant maakt, is dat de prijs van elektriciteit van het elektriciteitsnet kan stijgen, terwijl je met zonnepanelen jarenlang stroom zal kunnen opwekken waar je niets voor hoeft te betalen.

 

Zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs van de aanschaf van zonnepanelen met bijna een kwart gedaald. Ook bij bewolkt weer en in de winter is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

Zonnepanelen installeren

 

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van jouw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk en bij de omzetting van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen.