Warme zomerdag? Zonwering omlaag voor meer koelte

Warme zomerdag? Zonwering omlaag voor meer koelte

Een zomerdag met veel zon, daar genieten we vaak erg veel van. Buiten is het lekker warm. De temperatuur in huis is vaak echter minder prettig. Wanneer de zonnestralen het raam raken wordt het al snel heet binnen. Wil je dit tegengaan? Kies dan voor bescherming zoals zonwering. Dit heeft twee grote voordelen: Je ervaart meer koelte in de zomer en je hoeft de airco niet te gebruiken. Het bespaart dus ook nog eens energie!

 

Zonwering kosten

Wanneer je zonwering wil laten plaatsen, moet je natuurlijk kijken naar je budget. De prijs hangt af van het type dat je wil. Simpele jaloezieën beginnen bijvoorbeeld al bij€100 per stuk. Een groot knikarmscherm daarentegen om het gehele terras te verkoelen, kan al snel oplopen tot de € 1.000 per scherm. Naast deze keuzes heb je ook nog andere manieren van zon weren.

Zo heb je jaloezieën, screens, zonneschermen, uitvalschermen, shutters en markiezen.

 

De zon

Op een zonnige zomerdag ziet de wereld er een stukje mooier uit. Wanneer je thuiskomt en de temperatuur in huis nadert de 30 graden waardeer je de zon echter een stuk minder. Laat zonwering plaatsen en geniet voortaan volop van de zomer. Waar het buiten heerlijk warm is, blijft het binnenshuis lekker koel. Geen slapeloze nachten in een warme slaapkamer, felle zonnestralen die het zicht op je beeldscherm belemmeren en een woonkamer die aanvoelt als een sauna. Met bepaalde soorten zonwering creëer je een schaduwrijk terras als bonus, waardoor je zelfs op het heetste moment van de dag nog lekker buiten zit. Je koopt niet alleen zonwering, je investeert in jarenlang comfort. Door de sterke constructie en het vochtbestendige en vuilafstotende doek gaat zonwering tegenwoordig vele jaren mee. Zo heeft een knikarmscherm zelfs een levensduur van zo’n 15 jaar.