Zorg voor een volle vaatwasser als je deze aanzet

Zorg voor een volle vaatwasser als je deze aanzet

Het gebruik van je vaatwasser

Naast het helemaal vullen van de vaatwasser voordat je deze aanzet, kun je nóg een aantal dingen doen om te besparen. Een vaatwasser maakt gebruik van water, energie en wasmiddel. Door dit zo efficiënt mogelijk te doen, valt er veel geld te besparen. Ook is dit goed voor het milieu.

gevulde vaatwasser

Een prima gevulde vaatwasser

Wasbeurten

Voorspoelen is niet nodig
De vaatwassers van tegenwoordig zijn krachtig genoeg om de vaat in een keer schoon te spoelen. Vandaar dat het ook niet nodig is om met de hand voor te spoelen.

Kies het juiste programma
Normaal gesproken draait de vaat op 55° tot 65°. Echter als de vaat iets minder vies is, kun je ook voor een aangepast programma kiezen. Zo bespaar je energie.

Draai alleen een volle vaatwasser
Dan nu misschien wel het belangrijkste; Als je de vaatwasser aan wil zetten, zet hier dan zoveel mogelijk in totdat deze helemaal gevuld is. Per draaibeurt wordt namelijk altijd dezelfde hoeveelheid stroom, water en wasmiddel gebruikt.

Schone vaat laten drogen
Aan het eind van een wasprogramma wordt de vaat standaard drooggeblazen met een ventilator, eventueel in combinatie met een elektrische verwarming. Sla dit deel van het programma over en open aan het einde van een vaatwasbeurt de deur van de vaatwasser. Doet u dit ’s avonds, dan is de vaat de volgende morgen beslist droog. Hebt u minder tijd, gebruik dan een vaatdoek om de laatste natte plekken te drogen.