Spaargeld? stop het in zonnepanelen!

Spaargeld? stop het in zonnepanelen!

Zonnepanelen energeniaal VenrayRendement met zonnepanelen.

We hebben het al eerder geroepen in onze blog: Zijn zonnepanelen een lonende investering? De korte versie? JA!

Dat kunnen wij wel roepen, maar gelukkig doet het onafhankelijke programma KASSA dat ook. In de uitzending van 30 januari 2016 kijken ze naar rentes en rendementen voor spaargeld.

Spaargeld

Ze keken naar de winnaars van de postcode loterij, mensen die ineens een aanzienlijke som spaargeld hebben gewonnen, en wat zij deden met hun spaargeld. Naast de auto, wasmachine, vakantie etc hebben ze massaal geïnvesteerd in zonnepanelen.

Een van de ondervraagde mensen heeft het zelfs over 15% rendement, gelukkig word dit naar beneden bij gesteld door een aanwezige financieel expert naar een reële 6%.

Verschil

Waar zit dat verschil in?
Als je puur kijkt je investering afgezet tegen de energiekosten over 20-25 jaar klopt dit aardig. Alleen ben je het geïnvesteerde geld ook kwijt en dit heb je na ongeveer 7 jaar terug, begin je pas met geld verdienen. Ook de omvormer, het apparaat dat de gelijkspanning van de zonnepanelen omzet in wisselspanning dat uit je stopcontact komt, gaat een keer stuk en moet vervangen worden.

Reinigen

Maar ook het schoonmaken van zonnepanelen kost geld. Als je de vervuiling tegen verminderde opbrengst van de zon af zat is het pas na 2 a 3 jaar rendabel om de panelen te laten reinigen. Kun je er zelf bij? Doe het dan jaarlijks met gewoon water en een zachte bezem of borstel. Gebruik geen reinigingsmiddelen die kunnen de vuil werende coating van de panelen aantasten.

Lening

Wil je ook sparen op je energie rekening maar wil je geen spaargeld gebruiken?
Dan heeft de provincie Limburg een duurzaamheidslening. hiermee kun je geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen tegen een bijzonder aantrekkelijke rente waardoor je rendement nog steeds op 3 tot 4 % uit komt.

Wil je de aflevering van Kassa nog eens nakijken?: http://kassa.vara.nl/media/352744


Geïnteresseerd? Bel ons vrijblijvend voor een afspraak bij jou thuis.bel ons voor een afspraak