Rekenvoorbeeldjes van besparen met LED

Rekenvoorbeeldjes van besparen met LED

Bespaar met een LED lamp

Met een LED lamp in de plaats van een gloeilamp of halogeen lamp bespaar je 80% op je stroomverbruik en stoot je dus ook 80% minder CO2 uit. Daarnaast brand de LED lamp 30.000- 50.000 uur en geen 1500 uur (zoals een gloeilamp). Dat betekent dat je je lampen niet hoeft te vervangen en dus ook niets steeds een nieuwe lamp hoeft te kopen. Hieronder enige rekenvoorbeelden van de besparingen die je bereikt.

LED lamp bij je thuis:

Je hebt een halogeen lamp of een gloeilamp, 35 Watt, die 4 uur per dag brandt, dat is jaarlijks bijna 1500 uur. Dan moet de halogeen lamp vervangen worden, die kost € 2,75. Je betaalt dan per jaar 12 euro voor de stroom en ook nog eens 2,75 voor een nieuwe lamp.
Koop voor 15 euro een goede LED lamp (bijv. bij Energeniaal). Die lamp blijft het zeker 10 jaar doen. Dat kost voor de stroom geen 12 euro, maar 2 euro per jaar. Binnen 2 jaar verdien je de LED lamp terug, en na 10 jaar heb je ruim 100 euro bespaard met je LED lamp.*

LED lamp voor je bedrijf:

Je hebt een bedrijf en je hebt 25 Halogeen lampen van 35 Watt. Jij (en je personeel) zijn 6 dagen per week, 10 uur per dag aanwezig (3100 uur). Je betaalt dan per jaar 470 euro aan elektra en ongeveer 100 euro aan nieuwe halogeen lampen.
Vervang je 25 halogeenlampen door 25 goede LED lampen (van bijv. Energeniaal) voor 15 euro. Dat kost je eenmalig 400 euro. Daarna betaal je ongeveer € 500,- per jaar minder aan elektra en halogeen lampen en je stoot 1380 kg minder CO2 uit. Tel uit je winst! Binnen een jaar je investering terugverdient en daarna € 500,- per jaar minder betalen! Daarnaast hoef je ook de lampen gedurende vele jaren niet te vervangen, lekker makkelijk.**

Hoeveel uur moet een LED lamp branden voordat deze geld oplevert:

Om een heel lang verhaal kort te houden, de lamp zal bij het huidige prijsniveau van stroom, van de LED lampen en de halogeenlampen ongeveer 2000 uur moeten branden, daarna ga je geld verdienen. Als een lamp 4 uur per dag aanstaat, is dat maar twee jaar. Voor een bedrijf dat de lampen vaak veel langer aan heeft op een dag ligt het omslagpunt rond de 50 weken. De lamp zal het zeker 10 jaar blijven doen, dus overschakelen kent vooral voordelen!

Neem contact met ons op voor een gedetailleerde berekening voor jouw situatie.

*De bedragen genoemd in dit voorbeeld zijn allemaal incl. BTW, stroomprijs is gesteld op € 0,23 per Kw/h.
**De bedragen genoemd in dit voorbeeld zijn allemaal ex. BTW.

Naar onze webshop >