Oude tablet over? Tover deze om tot energiemanager

Oude tablet over? Tover deze om tot energiemanager

Heb jij ook nog een oude tablet ergens in een la? Gebruik deze dan op een slimme manier! Hang hem aan de muur van een centrale plek in je huis. Een goed voorbeeld is de keuken. Zo kun je van je oude tablet een energiemanager maken. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een tablet houder kopen, de tablet bevestigen en de energomonitor app gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je ten alle tijden inzicht hebt in je energie verbruik. Dit leidt heel vaak ook tot milieubewuster leven, wat niet alleen voor het milieu goed is maar ook voor je portemonnee. Maar niet alleen energiemonitoring… denk ook aan je IP Camera, je favoriete weer app, de besturing van je Philips Hue lampen tot zelfs je Sonos. Lekker centraal in huis voor het grijpen. Ideaal!

 

Hangt hij al aan de muur?

Goedzo, de eerste stap is gezet. Nu gaan we naar het tweede gedeelte, de app. De app die je kunt gebruiken is die van Energomonitor. Dit is een app die het energieverbruik meet en heel vaak leidt tot milieubewuster leven. Deze is te vinden op de link hier naast. https://app.energomonitor.com/login. Om te kijken hoe hij werkt kun je gebruik maken van de demo. Dit doe je door “demoEN” in te vullen bij de gebruikersnaam en bij het wachtwoord. De interface die je te zien krijgt, is ook de interface die je te zien krijgt als je een account hebt. De waardes in de demo zijn voorbeeldwaardes. Bij je eigen account horen natuurlijk je eigen waardes.

EN GUIEN elektriciteit GUI

 

 

Klaar voor het echte werk?

Nu je de demo hebt ondervonden kun je overgaan tot je eigen persoonlijke energieverbruik. Dit doe je door de Energomonitor aan te schaffen. Je hebt keuze tussen de Powersense en de Optosense. Je krijgt klemmetjes bijgeleverd bij deze monitoren die je om de fasen in de meterkast kan klemmen. Hiermee meet je een fase en kom je dus tot je persoonlijke energie-inzicht. Dit vertaald zich voort in de web app in de vorige alinea. De Energomonitor Powersense en de Energomonitor Optosense zijn te koop in onze webshop.

Zo heb je meer functionaliteit dan de bv de Toon van Eneco maar toch onafhankelijk van een energieleverancier!

tablet energomonitor