Op vakantie? Schakel alle apparaten helemaal uit

Op vakantie? Schakel alle apparaten helemaal uit

Apparaten helemaal uitschakelen als je op vakantie gaat

De vorige duurzame donderdag ging over het uitschakelen van apparaten na verlaten van een ruimte. Dit keer gaan we het hebben over het helemaal uitschakelen van apparaten wanneer je op vakantie gaat. Apparatuur heeft namelijk een zogenaamd ‘stand-by verbruik’. Als je een paar weken op vakantie gaat, kun je zelfs al snel tientallen euro’s besparen.

Op vakantie

Op vakantie

Jouw huis vakantieklaar

Ook al zo’n zin in de zomervakantie? Je gaat er onbezorgd tussenuit wanneer je thuis ook alles goed achterlaat. Hoe zit dat dan met al je apparatuur? Je leest het hieronder.

De keuken
Als je wat langer weg gaat, maak de koelkast en vriezer dan schoon en zet de deur op een kleine kier. Mocht je nog een tweede koelkast hebben? Vergeet deze dan ook niet. Ook de boiler of Quooker kun je gewoon uitzetten. Let er wel op bij terugkomst dat je het waterreservoir eerst doorspoelt vóór het hergebruik.

De woonkamer
In de woonkamer zul je de meeste stekkers vinden. Die van de TV en decoder kun je er gewoon uittrekken. Deze apparaten raken niet ontregeld bij onderbreking van stroom. Er gaan dus ook geen instellingen verloren. Ben je van plan een serie op te nemen dan is het natuurlijk wel essentieel dat de stekker erin blijft zitten.

Energieslurpers
Kijk eens rond in het huis en ga opzoek naar opladers, audioapparatuur, buitenlampen, servers, pompen van vloerverwarming en vijvers. Verder zijn er misschien nog andere soorten apparaten die uit kunnen.

 

Terug van vakantie

Fijne vakantie gehad? Nu is het tijd om even te kijken welke stekkers er weer in het stopcontact gaan. Misschien is het namelijk helemaal niet nodig om de tweede koelkast weer aan te zetten. Je kunt hier veel energie mee besparen, wat ook weer goed is voor het milieu.