Het licht uitdoen na het verlaten van een ruimte

Het licht uitdoen na het verlaten van een ruimte

Lichten uitdoen

Kijk bij het verlaten van een kamer of ruimte altijd nog even of het licht wel uit is. Het zou namelijk jammer zijn als lichten aan staan wanneer hier geen gebruik van wordt gemaakt.

 

Energiezuinig verlichten

Je ontkomt niet aan het energiegebruik in de vorm van licht. Denk bijvoorbeeld aan de winteravonden waar dit al helemaal aan de orde is. Als je dan toch gebruik maakt van licht kun je dit het best doen door energiezuinig te verlichten.

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een goed idee, zelfs als ze nog goed werken. Spaarlampen en ledverlichting zijn namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 80% aan elektriciteit! Bijna de volledige milieu-impact van verlichting komt door de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden. De productie van spaarlampen en ledlampen kost wel iets meer energie dan die van gloeilampen, maar dat weegt niet op tegen de besparing op het stroomverbruik.

 

Een paar tips

  • Maak optimaal gebruik van daglicht in je huis, dan heb je waarschijnlijk minder lampen nodig.
  • Doe lampen uit als je een ruimte verlaat (ook als dat kort is). Laat ook energiezuinige lampen niet onnodig aan.
  • Het is belangrijk dat je de juiste lamp kiest. Anders belandt de energiezuinige lamp in een la of voortijdig bij het afval.

 

Kijk ook eens in onze shop voor hoogwaardige LED lampen.