Leidingen isoleren voor warmtebehoud

Leidingen isoleren voor warmtebehoud

Leidingen isoleren

Isoleer de koudwater buitenleiding tegen bevriezing. verschillende bouwmarkten hebben buisisolatie in verschillende diameters. Isolatie van de water buitenleiding is niet alleen goed tegen bevriezing maar het zorgt er ook voor dat de warmte/koelte blijft waar hij hoort. Simpelweg in het water.

 

CV-leidingen

Een CV-leiding geeft onnodig veel warmte af. Door buisisolatie in onverwarmde ruimten (zoals de kruipruimte) bespaar je op je stookkosten.

 

waterleiding

 

Hoe werkt het?

CV-leidingen zijn vaak weggewerkt onder de vloer. Daar geven ze nodeloos veel warmte af. Dat geldt ook voor warmwaterleidingen die over de zolder lopen. Door leidingisolatie krijg je de warmte alleen daar waar je hem hebben wilt. Dat scheelt in comfort en in stookkosten. Isoleer ook de koudwater buitenleiding, ter bescherming tegen bevriezing.

TIP!
Het is alleen zinvol om leidingen te isoleren die door onverwarmde ruimtes lopen. Verwarmde ruimtes worden vaak intensiever gebruikt en de isolatie is niet echt mooi om te zien. Bovendien is het rendement dan ook te klein. Bereken hoeveel materiaal je nodig hebt. Bedenk dat er meer materiaal in bochten gaat zitten dan op het eerste gezicht lijkt.