Filter reinigen van de droger na elke droogcyclus

Filter reinigen van de droger na elke droogcyclus

Een droger die zuinig is, loont altijd meer dan een droger die dat niet is. Deze is namelijk goed voor het milieu en voor je portemonnee. Bij aanschaf kun je denken dat dit niet het geval is voor je portemonnee. Echter is een zuinige wasdroger in gebruik wel een stuk goedkoper. Alleen de aanschafprijs ligt wat hoger. Dit verschil in prijs vergeet je wanneer je de verbruikskosten ziet.

 

Veel energiegebruik en hoge kosten bij goedkope droger

Bij drogers kun je vaak beter een duurdere aanschaffen. Deze hebben vaak een gunstiger energielabel. Deze energielabels zijn erg belangrijk bij het beoordelen van zuinigheid. Zo is een wasdroger met energielabel A++ véél zuiniger dan een droger met het label B. Een dure wasdroger met A++ als label verbruikt maar een derde van de stroom die een droger met label B nodig heeft. Kijk dus niet alleen naar de prijs van de aanschaf maar eerder naar de energiekosten. Dit is beter voor je portemonnee en je komt het milieu ook nog eens tegemoet.

 

Tips voor zuinig gebruik van de droger

Het wassen middels de waslijn blijft natuurlijk de meest zuinige optie. Je kunt daarom afwegen om de wasdroger met de waslijn te combineren. In de zomer is het namelijk heel goed te doen met ons klimaat om de waslijn te gebruiken. Maar je kunt meer doen om zuinig te wasdrogen. Centrifugeer de was bijvoorbeeld op een hoog toerental.

 

Wegdoen van je oude droger

Een oude wasdroger kun je inleveren bij het punt waar je een nieuwe wasdroger koopt. Deze kun je ook inleveren bij de gemeente. Zeker voor warmtepompdrogers is het van belang dat deze goed ingeleverd worden. Hier zit namelijk koudemiddel in, die schadelijk is voor het milieu bij het vrijkomen hiervan. Je oude wasdroger kun je beter niet inleveren bij de kringloop. Het is namelijk beter dat deze geen tweede leven krijgt