Vloerverwarming, ook hier kun je energie besparen!

Vloerverwarming, ook hier kun je energie besparen!

monitoring-buttonPompschakelaars voor vloerverwarming besparen energie.

Een oudere pomp bij de vloerverwarming draait vaak standaard 24 uur per dag en 7 dagen per week. Gemiddeld verbruikt een pomp 60w per uur,
even rekenen: 60x24x365= 525600w/h = 525kW/h = € 120 per jaar!
Door het toepassen van een pompschakelaar zal pomp tot wel 70% per jaar minder kunnen draaien. Dit levert een energiebesparing op, die op kan lopen tot wel € 90 per jaar. Je verdient het aankoopbedrag dus het eerste jaar direct al terug. Toepassing van de pompschakelaar zorgt dus voor besparing op je stroom rekening..

De werking van de pompschakelaar

Wanneer er geen warmtevraag is, zal de circulatiepomp van de vloerverwarming uitgeschakeld worden, als uw Thermostaat bijvoorbeeld warmte vraagt wordt deze weer ingeschakeld.

Voorkom het vastlopen van uw circulatiepomp.

Buiten het stookseizoen als er geen warmtevraag is zorgt de pompschakelaar ervoor dat iedere 14 dagen de pomp ca. 1 minuut wordt ingeschakeld, hierdoor voorkom je het vastlopen van de pomp.

Extra besparing tijdens het stookseizoen.

Bovendien is er nog een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van een doorlopende circulatiepomp bij een uitgeschakelde ketel.
Wanneer de cv-ketel wordt uitgeschakeld of een te lage temperatuur levert, zal bij een draaiende circulatiepomp van het vloerverwarmingssysteem warmte worden onttrokken aan de vloer, de thermostaatkraan van het vloerverwarmingssysteem staat in dit geval immers open. Het kost dus extra energie de onttrokken warmte aan de vloer weer te herstellen, men heeft dan weer te maken met een nieuwe opwarmcyclus. Met een pomp schakelaar maak je dus optimal gebruik van de thermische massa van je vloer.

Langere levensduur van de pomp.

Doordat de pomp nu niet meer 24 uur per dag hoeft te draaien, zal deze een langere levensduur krijgen.

Vervanging

Is je pomp aan vervanging toe, kies dan voor een ∆T gestuurde pomp. Deze hebben de werking van de pomp schakelaar al ingebouwd en gebruiken vaak slechts 10w per uur.

Wij gebruiken al jaren een pompschakelaar van Tercal, klik hier voor een link naar hun webshop.