Besparen : Meten is weten

Besparen : Meten is weten

Meten is wetenIk roep het elke keer weer, als je gaat besparen: meten is weten. Veel mensen roepen dat ze wel weten waar hun stroom naar toe gaat. Maar als ik dan bijvoorbeeld vraag hoeveel de vloerverwarming dan gebruikt in de zomer komen ze er achter dat die 24/7 aan is. Het fijne aan de EnviR van CurrentCost is dat het je laat zien hoeveel stroom je NU verbruikt. En het laat je zien hoeveel die stroom je gaat kosten als je er niets aan doet.

Gedragsverandering

Het display zelf gaat niet voor je besparen maar het helpt je wel je gedrag aan te passen.
We raden aan regelmatig op het display te kijken. Als het verbruik erg hoog is kan het betekenen dat er iets is dat je wellicht uit kunt zetten zoals bijvoorbeeld een lamp of een apparaat dat onnodig aan staat.

Ook als je het huis verlaat is het goed om even op het display te kijken, dan kun je zien of je niets bent vergeten uit te zetten. Misschien toch te TV uitzetten in plaats van stand-by?

Maar ook als je naar bed gaat, even op het display kijken, staat er niets onnodig stroom te verbruiken? Want je slaapt tenslotte toch al gauw zo’n 8 uur.

Het in kaart brengen hoeveel stroom er in huis verbruikt wordt zal je nog versteld doen staan. En ook hoeveel daarvan sluipverbruik is. Uiteindelijk weet je wat je eigen trendlijn is en zul je afwijkingen daarop snel zien. Vergelijk jou stroomverbruik eens met die van je vrienden en familie, da’s in elk geval leuker dan klagen over het weer.