Met een display doet het hele gezin mee!

Ouderwets

Een display? Dat is toch niet meer van deze tijd?! Dat is wat we regelmatig van mensen horen maar niets is minder waar, en eenmaal uitgelegd snappen mensen ineens waarom.

Den Haag

Hoe had de overheid het verwacht? De overheid heeft een vooronderzoek laten uitvoeren naar de verwachte besparing op energie na invoering van de slimme meter. Dit zou dan ontstaan uit de verplichte 2 maandelijkse kosten feedback die de energiemaatschappijen moeten leveren. Uit dit onderzoek bleek dat met een slimme meter mensen 5-6% zouden besparen.  Na een proef  onder ongeveer 700 huishoudens bleek dit slechts 0,6% tot 0,9% te zijn.

Feedback

Een rapport van RVO geschreven door Henk Elburg legt uit dat regelmatige feedback van belang is om tot optimale bewustwording en daarmee gedragsverandering te komen.  Toch ligt de gemiddelde besparing met een app op 3 a 4% en met een display op 5 a 6% Waarom? Uit een onderzoek van MilieuCentraal blijkt ook dat een app in het begin vaak gebruikt wordt en daarna steeds minder terwijl een display op een handige plaats in de woning continue informatie verstrekt. Ook zijn apps steeds minder in trek blijkt uit een nieuwsbericht van RTL

 

Beste van beide

De producten van Energeniaal zijn modulair en bieden het beste van beide werelden. Bent u niet zo handig met een smartphone of tablet? Dan kunt u met een energiedisplay toch besparen. Wilt u een grafische weergave en mogelijkheid om uitgebreide analyses in Excel doen? dan zijn onze display voerzien van een internet module.

 

Samen besparen

Een bijkomend voordeel van een display is dat iedereen in het gezin het display kan zien. Het draagt dus bij aan de bewustwording van iedereen terwijl een app vaak gekoppeld is aan een gebruikersnaam en dus vaak op tablet of smartphone van het gezindshoofd staat. Door kinderen te laten zien wat er gebeurd worden ook zij op jonge leeftijd al bewuster van energie en energie verbruik.

Daarom zeggen we altijd “Met een display doet het hele gezin mee!”