Buitenverlichting overdag uit d.m.v lichtsensoren

Buitenverlichting overdag uit d.m.v lichtsensoren

Met buitenverlichting is je tuin ook na zonsondergang goed verlicht. Buitenverlichting biedt uitkomst voor tuinen waar sfeer en licht moet worden gecreëerd. onder buitenverlichting kun je straatlantaarns, sokkellampen, muurlampen en spots verstaan. Deze zorgen voor een optimale belichting van je tuin. Er bestaat ook buitenverlichting met een sensor. Wat ook nog een optie is om tuinpaden en opritten te verlichten is solar tuinverlichting. Solar tuinverlichting werkt op zonne-energie en hoeft daarom niet aangesloten te worden netstroom. Dat maakt deze vorm van buitenverlichting niet alleen mooi, maar ook nog eens erg gemakkelijk en milieubewust!

 

Solar lampen

De solar lamp is een LED-lamp, die niet op elektriciteit werkt. De lamp bevat dus geen kabels en hoeft niet te worden aangesloten op een stopcontact. Op de solar lamp zit een klein zonnepaneeltje. Dit zonnepaneeltje vangt zonlicht op en zet dit om in energie. Deze energie wordt vervolgens opgeslagen in de batterij, die in de lamp zit. Een vol op geladen batterij gaat ongeveer 4 dagen mee. Als het vervolgens donker wordt, gaat de lamp automatisch branden. De lamp brandt automatisch dankzij de ingebouwde schemerschakelaar.

Doordat de lamp brandt op zonne-energie, moet je er wel rekening mee houden dat de lamp in winter minder goed werkt. De zon schijnt dan namelijk niet of minder fel en het is langer donker.

 

Bewegingssensor

Sommige solar lampen zijn voorzien van een bewegingssensor. Als het donker is, gaat de lamp automatisch branden, maar als er beweging is brandt de lamp feller. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de verlichting van een tuinpad. Doordat de lamp alleen feller brandt als er beweging is, gaat batterij langer mee. Op dagen met minder zonlicht, kan de lamp ‘s nachts toch blijven branden. Als je meer wil weten over bewegingssensoren kun je hier de Duurzame Donderdag van vorige week bekijken.