Bevorder efficiënte verspreiding van de temperatuur

Bevorder efficiënte verspreiding van de temperatuur

Zet geen meubels voor radiatoren, op de convectorput en voor airco-systemen

Radiatoren zijn ervoor om stralingswarmte af te geven. Dit maakt dat het in de winter een stuk aangenamer wordt in huis wanneer het buiten koud is. Veel mensen zijn echter van mening dat een radiator niet mooi staat. Ze zouden voor een onevenwichtig beeld van de woonkamer zorgen. Wel is het zo dat een radiator zijn kracht kan verliezen wanneer deze wordt gehinderd door een meubelstuk. Dit zou een efficiënte verspreiding van de temperatuur belemmeren. Hierdoor zou het nut van een radiator eigenlijk compleet vervallen.

 

Wil je maximale verspreiding van temperatuur?

Een alternatief voor een convectorput is een wat rigoureuzere oplossing, waarbij je helemaal geen radiatoren meer nodig hebt. Bij vloerverwarming is er sprake van een goed verwarmde ruimte, doordat er op vrijwel ieder punt in de woonkamer een warmtebron is. Dit in tegenstelling tot de radiatoren, waar de warmte vaak maar van twee of drie punten in de woonkamer komt. Een vloerverwarming vind je in veel moderne woningen. Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat je daarna helemaal geen radiatoren meer ziet en deze echt zijn weggewerkt. Het nadeel is echter dat vloerverwarming een vrij grote investering is. Maar voor iemand die dubbel profijt wil is vloerverwarming een ideale keuze.

 

Je kunt de vensterbank boven de verwarming gebruiken als bank om accessoires op te zetten. Dit kan al een heel stuk helpen om je verwarming wat mooier te maken.

 

Radiatoren wegwerken

Radiatoren wegwerken kun je wel doen middels een ombouw. Dit is dan een ombouw van hout.

De meest bekende manier om een radiator weg te werken is met de kant-en-klare pakketten van de bouwmarkten. Maar dit kan ook uitlopen tot een eigen ontwerp van steigerhout of ander hout. Ook het laminaat van de vloer doortrekken behoort tot de mogelijkheden.