Bespaar energie met LED

Bespaar energie met LED

Energiezuinig verlichten

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een goed idee, zelfs als ze nog goed werken. Spaarlampen en LED verlichting zijn namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 80% aan elektriciteit!

led bloempjes

Hierbij een aantal eenvoudige tips om energie te besparen met verlichting, het helpt je stap voor stap op weg om de juiste lamp te kiezen én ik geef je advies over waar je kapotte lampen kunt inleveren. Bijna de volledige milieu-impact van verlichting komt door de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden. De productie van spaarlampen en ledlampen kost wel iets meer energie dan die van gloeilampen, maar dat weegt niet op tegen de besparing op het stroomverbruik.

 

Tips energiezuinig verlichten

  1. Maak optimaal gebruik van daglicht in je huis, dan heb je waarschijnlijk minder lampen nodig.
  2. Doe lampen uit als je een ruimte verlaat (ook als dat kort is). Laat ook energiezuinige lampen niet onnodig aan.
  3. Vervang gloeilampen en halogeenlampen door energiezuinige lampen; start met lampen die vaak aan zijn en veel lumen (of watt) hebben.
  4. Het is belangrijk dat je de juiste lamp kiest. Anders belandt de energiezuinige lamp in een la of voortijdig bij het afval.
  5. Gloeilampen en halogeenlampen mogen in de vuilnisbak. Spaarlampen, tl-buizen, led-lampen en armaturen (de behuizing, bijvoorbeeld schemerlamp, spotje, hanglamp) moet je apart inleveren.

 

Energie zuinige lampen duurder? Dat hoeft zeker niet!

Energiezuinige lampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen. Maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur, ben je in veel gevallen toch goedkoper uit met zuinige lampen. Zo gaan onze ledlampen vaak meer dan 30.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp meestal maar 1.000 branduren meegaat. Je moet dus eigenlijk de aanschafkosten van één ledlamp vergelijken met die van dertig gloeilampen. Je bespaart verder jaarlijks elektriciteitskosten, omdat de ledlamp veel minder stroom gebruikt dan de gloeilamp.

Uiteraard gaat dit niet op als de lamp voortijdig stuk gaat (door slechte kwaliteit bijvoorbeeld); dan kan de lamp duurder uitpakken dan de gloeilamp. Ook als de lamp weinig brandt, kan een (dure) energiezuinige lamp toch duurder uitpakken dan een gloeilamp.

Lees ook eens onze BLOG met enkelen rekenvoorbeeldjes hoeveel je met LED kunt besparen.

Naar de webshop >.
Hierin hebben we een paar lampen geselecteerd die wij getest hebben. Wij zijn er zelf tevreden over (qua techniek, levensduur, specificaties en kleur).

Wil je jouw bedrijf overzetten op energiezuinige verlichting, bieden wij een advies en installatie op maat.
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek bij u op de zaak of bezoek onze demoruimte (op afspraak).


bel ons voor een afspraak