Bespaar door dubbel glas of HR glas

Bespaar door dubbel glas of HR glas

Geïsoleerd glas, zoals dubbel glas en HR++ glas, heeft een hogere warmte weerstand en dus isoleert veel beter dan enkel glas en verbetert je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je energierekening.

Enkel glas is niet meer van deze tijd. Als je nieuwe ramen en kozijnen neemt, is HR++ de standaard. Ook als je alleen nieuw glas wilt, is HR++ glas het uitgangspunt. Woon je in een monument en is dat bij jouw huis niet mogelijk? Dan zijn er alternatieven die iets minder goed isoleren.Het vervangen van enkel glas door HR++ glas in bestaande kozijnen kost in een gemiddelde eengezinswoning zo’n 3500 euro en bespaart ieder jaar zo’n 280 euro.

Geïsoleerd glas heeft een hogere weerstand en zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft. Doordat je CV dus minder vaak aan hoeft verbruik je dan minder gas. Bovendien is het comfortabeler: geen kou of tocht meer bij de ramen, geen ijsbloemen aan de binnenkant en je hebt minder geluid van buiten. Ook is het goed voor het klimaat, want je stoot minder CO2 uit.

Advies op maat over geïsoleerd glas

Welk isolatieglas past bij jouw woning? Vul de vragen in op de website van Milieu Centraal en ontdek wat de kosten en jaarlijkse besparingen zijn.
Wil je energieadvies voor je complete woning, neem dan contact met ons op voor een EnergieScan op maat.

Tips isolatieglas

  1. Ga je ruiten vervangen, kies dan meteen voor HR++ glas. Dit  is iets duurder dan dubbel glas, maar dit verschil verdien je in ruim 2 jaar terug via een lagere energierekening.
  2. Vraag een offerte aan bij een vakman, en vraag naar welke certificering het bedrijf heeft en wat de garantie is . Milieu Centraal heeft een handige checklist gemaakt voor het gesprek met een bedrijf over de offerte.
  3. Onderhoud de kozijnen goed, zodat de dubbele beglazing minder snel ‘lek’ raakt of breekt.
  4. Met isolatieglas (vooral HR++ glas) kun je last krijgen van condens op koude vlakken in huis. Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven het isolatieglas, net als verdere isolatie de gevel, het dak en de vloer van de woning.
  5. Enkel glas vervangen door HR++ glas geeft een winst die vergelijkbaar is met een rente van 7 procent op een spaarrekening.