Afdichting van je diepvries en koelkast belangrijk

Afdichting van je diepvries en koelkast belangrijk

Het is belangrijk om regelmatig de afdichting van je diepvries en koelkast schoon te maken. Hierdoor blijft de kou daadwerkelijk binnen en ben je geen onnodige energie aan het verspillen. Afdichting van de hierboven genoemde apparaten gebeurt middels een deurrubber. De deurrubber heeft eigenlijk bij elk huishoudelijk apparaat dezelfde rol.

 

Hoe deze afdichting te onderhouden?

Een deurrubber heeft een afsluitstrip die schoongemaakt moet worden. Dit doe je door middel van een spons. Een simpele tandenborstel kun je gebruiken voor de hoeken. Is er hardnekkiger spul nodig dan kun je ten alle tijden huishoud alcohol gebruiken tegen bijvoorbeeld schimmel. Alleen na reiniging even afspoelen met heet water en je bent klaar.

 

 

Controleer de deurrubber

Na het weten hoe je de afdichting onderhoudt, is het tijd voor controle. Je kunt namelijk heel makkelijk controleren of de deur van bijvoorbeeld de koelkast nog goed afsluit. Steek een a4-tje tussen de deur en sluit deze deur. Als de deur gesloten is, trek je het vel papier er tussenuit. Het is goed als je weerstand voelt bij het wegtrekken van het vel. Wanneer je geen weerstand voelt en je het vel moeiteloos wegtrekt, is het tijd voor een nieuwe deurrubber.

 

 

Monteren van een nieuwe deurrubber

Het monteren gaat heel simpel met deze stappen:

Allereerst een paar voorzorgsmaatregelen. Trek de stekker uit je diepvries en leg de deurrubber in heet water voor installatie. Deze wordt hierdoor flexibeler en is makkelijker om te monteren.

  1. De onderste scharnier losschroeven en verwijderen
  2. Haal de deur eruit en leg deze neer op rechte ondergrond
  3. Verwijder de defecte deurrubber
  4. Installeer de nieuwe deurrubber en druk deze stevig in de groeven rondom
  5. Plaats de deur terug en draai de schroeven weer vast